MariscaDeZegewagen.jpg

Hallo lieve medereizigers, mijn naam is Marisca Ravesloot.
Na ruim 25 jaar zo ongeveer overal in Nederland te hebben gewoond, ben ik nu ‘terug op het nest’ en woon weer op mijn geboortegrond. De reiziger is (eindelijk) thuis! 

Foto Marisca.pngOnderweg las ik eens ergens op een camper deze tekst:

"Wie nooit van huis gaat, komt nooit thuis".

Deze simpele tekst heeft voor mij een diepe symboliek. Het kan op elk gebied in je leven van toepassing zijn en het zegt ook alles over hoe ik het leven zie. Wij zijn allemaal reizigers, ons leven is een reis. Je loopt met een heleboel mensen een stukje samen op, met de één wat langer dan met de ander. Maar het is altijd jouw eigen pad, je loopt samen maar in je eigen tempo en op je eigen manier.
Een mooie quote vind ik: Reizen is Be-Leven. En ook: De beste manier om mensen echt te leren kennen, is door met ze op reis te gaan.

Als klein meisje was ik al enorm geïnteresseerd in alles wat te maken had met de zon, de maan en de sterren. Ontelbaar vaak heb ik me afgevraagd hoe het toch kon dat de maan niet naar beneden viel en wie de zon naar boven trok als íe opkwam. Of de sterren niet eigenlijk allemaal vuurtjes in de hemel waren en wie die dan aanstak. En of er ook een grens was aan het heelal en zo ja, wat daar dan buiten was. Ook vroeg ik me al heel jong af wat ik hier nu eigenlijk kwam doen. Later, toen ik groot was :), ben ik diverse opleidingen en cursussen gaan doen op spiritueel gebied. Ik heb overal ontzettend veel van geleerd. Alles vond ik mooi, bijzonder en fascinerend en ik heb prachtige, boeiende en inspirerende mensen ontmoet, waaronder vrienden voor het leven. Toch vond ik niet wat ik zocht. 
Totdat ruim 20 jaar geleden de Tarot op mijn pad kwam. In dit prachtige, psychologische en filosofische systeem met haar oude universele symboliek kwam voor mij alles samen. Ik voelde dat ik op mijn plek was en dat ik had gevonden wat ik zocht. Ik kwam thuis! In allerlei Tarot groepjes met heel veel verschillende mensen, die allemaal dezelfde passie en fascinatie voor de Tarot hadden, ging ik cursussen en workshops doen. Ik besloot de beroepsopleiding te gaan volgen. Mijn diploma van Tarotiste behaalde ik in 2015. Sindsdien DeZon.jpgDeMaan.jpgDeSter.jpgwerk ik met heel veel plezier in mijn eigen Tarot Salon De Reiziger. Nog steeds doe ik allerlei verdiepende en verrijkende workshops, o.a. bij Jan Ton en Eleonore Oldenburger, allebei autoriteiten op het gebied van de Tarot. De Tarot is een universele beeldtaal van het leven, een constant proces en altijd in beweging. Ook andere disciplines op spiritueel gebied hebben volop mijn belangstelling, maar de Tarot zal altijd de rode draad en passie in mijn leven blijven. Ik ben ongelofelijk dankbaar dat de Tarot op mijn weg is gekomen. En dankbaarheid is wat mij betreft de meest prachtige emotie die er is!

Quote: WANNEER IK 'S AVONDS NAAR DE STERREN KIJK KNIPOOGT ER ALTIJD EENTJE TERUG  Loesje

Overzicht opleidingen